HACCP
Powiatowy Lekarz Weterynarii w Oleśnie uprzejmie informuje, że na stronie Głównego Inspektoratu Weterynarii zostały zamieszczone wytyczne Komisji Europejskiej, dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, uwzględniając ułatwienia/elastyczność w zakresie wdrażania, w niektórych przedsiębiorstwach spożywczych. Niniejsze wytyczne są dostępne na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Weterynarii zgodnie z następującą ścieżką dostępu:
- Nadzór weterynaryjny → Żywność pochodzenia zwierzęcego → Przewodnik Komisji Europejskiej oraz laboratoriów referencyjnych UE do przepisów Unii Europejskiej dotyczących bezpieczeństwa żywności → Wytyczne dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, z uwzględnieniem zasad elastyczności.
- Szczegóły
- Udostępniony przez: Sebastian Segeth
- Wytworzony przez: Sebastian Konwant (PLW)
- Odsłony: 736